ϟuperwoman


Cerita Dia
Friday, 4 November 2011 | 11/04/2011 04:19:00 am | 0 Words


Maaf post ni agak panjang dan semuanya cerita tentang dia, dari pertama kali aku kenal sampai la sekarang. Maaf aku susah nak lupakan kau, maaf juga sebab aku tak boleh nak buang sayang kau tu jauh2.

June 12, 2011
Bermulanya aku kenal kau, mase tu pagi. Aku on9 dan tak sangka pulak kau tegur aku time tu, mcm biasalah org cakap hai aku balas la balik tapi untung time tu mood aku baik law tak aku mmg jarang nak balas chat org ni. Kau tanya aku, mana aku kenal kau. Dan aku ckp tanye la usin, sebab aku twu yg korang ni berkawan sejak kecik lagi. Kau ingat aku ni makwenye usin tapi sebenarnya tak, bila aku ckp tak kau pon kata mane la twu boleh isi kekosongan haha maju betul walhal baru putus. Kau ckp susah nak lupa ngn syg org ni, amek mase 1 minit je pown da cukup,,nak lupe sampai mati pon belum tentu so cari yg lain r baru dapat tampal kasih sayang tu. Kalau aku cari lain pon mcm la boleh tampal kasih sayang kau tu weyh, susah twu tak ? tak boleh punya.

Part ni yg kelakar,  kau cakap tido, aku balas la da bangun la hehe jap g kau cakap eh kok nyaot. Sah-sah la aku nyaot an hishh ape laa dia ni. Kau tak mandi lagi pagi tu, gosok gigi pon belum haha kau cakap takde mood huh pelik baru aku twu nak gosok gigi pon kene ade mood ek ? ni da pagi ni, dua-dua da nak sambung tido balik k dia boleh cakap nite at aku. haha lawak betul ape ke butanye dia tak nampak matahari da tinggi at luar tu ? mengong aku cakap dan kau balas nite tu an mcm tak nak banyak pulak tanda seru !!!!! da siang da siang la weyh ag tak faham2. 

June 14, 2011
Time ni aku tolong kau err kira mcm jadi org tgh la an antara kau ngn ayu sebab korang ni memang gongjeng, kira mcm aku ni nak baik-baik an balik la hubungan korang. Cewahhh baiknye aku an. 

July 7, 2011
Lama da tak chat ngn kau ntah mane menghilang, time ni kau timbul balik. K mcm biasa hai back. Kau hai lagi, ehh mamat ni nak main hai hai pulak dengan aku. Tup tup kau da offline, cehh chat aku semata-mata nak cakap hai je ? err -.-

July 9, 2011
Hai lagi. Kau tuduh aku mcm2 tak mandi la busuk la ade taik mata la air liur basi la haishh dia ni ade je bende nak buat dengki aku. Mcm la kau nampak aku. Kau cakap aku selekeh tu yg tak leyh bla sebabnye aku tak mandi ag pagi tu. Time ni kau kat Melaka sebab budak poli tak lama ag da nak start belajar. Aku tunggu kau balas chat lama sangat weyhh rupa-rupanya kau cari chord lagu. Aku twu kau reti main gitar pon sebab usin cerita dan ag satu aku tgk at profile pic ade gambar kau ngn gitar. Aku pon pernah jugak dengar kau main gitar time tu aku call usin tapi tak berapa nak jelas sangat. 

Hahh time ni la kau promote lagu "AKU DAN SIMFONI by Pheleers", so nak taknak aku try jgk dengar at youtube lagu tu. Banyak kali kowt aku ulang lagu tu sbb nak faham an lirik dia, aku kalau dengar lagu memang akan ulang balik lagu tu dan fahami betul2 dia punya maksud. Aku swoh kau buat cover lagu tu tapi kau malu haha takut sumbang la ape la. Kau swoh aku download tp aku tak download pon. Sebab tu la aku letak tajuk lagu tu sebagai link blog aku.

July 10, 2011
Arini ni macam2 kau tanya, tanya keje sek aku da siap ke blom, tanya aku kelas ape la, hahh time ni la kite bertukar-tukar number phone. Kau nak kuar da time tu eh tapi nyempat aje kau anto mesej kat aku, cehhh saje nak test betul ke tak number aku tu. Hp aku dalam bilik haha so kene la amik tgk ade tak number masuk. Ok aku da ade number kau da save da pon huhu. Aku tunggu kau balik, nak sambung chat lagi dengan kau.

Tiba2 kau cakap bosan r takde awek, hahaha aku gelak dan aku balas la an ape kene mengene dengan aku ? kau boleh straight je an kau cakap, aku nak usha kau boleh ? haha aku buat2 tak faham dgn ayat kau tu padahal aku twu dan aku cakap la aku tak twu lagi. Yelah an time tu aku baru je putus haha bongek je rase. Kau mintak kepastian boleh ke tak, aku cakap sabar la jgn gelojoh tunggu jela jawapan aku. Jual mahal la konon an. haha pastu kau swoh aku tgk 1 hp ni sebab kau cakap nak beli dan mintak pendapat aku. Terserah kat kau nak yg mane janji selesa nak pakai. Yang pakai hp tu kau jgk bukannya aku.

Malamnye pulak kau call, tanya aku tak on9 ke sebab kau tak nampak pon aku. Memang la tak nampak an aku offchat. K sambung chat ag hehe time ni kau ajak men tanya2 soalan. Macam2 kau tanya aku ni anak ke berapa la, adek beradik ade bape org la, abg umur berape la, duduk mane la. Hehe aku saje je dengki kau, tak bg2 lagi jawapan pastu kau cakap sampai hatinye dia. haha jahatnye aku buat kau tertunggu-tunggu. Dalam masa yg same aku post at wall kau yg aku da terima kau. Aku swoh kau jaga aku baik2. Kau berterima kasih kat aku sbb aku da terima kau, ok sama2 sayang :)

July 11, 2011
Macam2 kau nasihat an kat aku, kau tak kasik aku tido lambat nanti belajar down. Kau tetap an aku swoh aku offline mlm tu pukul 12.45 swoh g tido pastu nak aku bangun esok pagi dengan azam baru. Aku mintak an kau teman an aku buat homework add math sambil on9 an kite hehe memang tak siap r an law gitu rupanya. Tak lama tu kau tepon, ingat tak kau cakap ape kat aku ? 

" dengar tak ade bunyi ?"
da la tgh malam ngee budak ni menakutkan aku je, yg aku dgr bunyi bising housemates kau adela
" sebenarnya aku nak cakap.. "
ok kau nak cakap ape at aku ni, sabar je aku tunggu kau cakap
" I LOVE YOU "
tertelan air liur aku dgr haha terus lidah kelu tak twu nak jawab ape



Aku dapat balas ape yg kau cakap tu at mesej je sebab aku segan gila, da blushing pipi haha kau pon faham nape aku tak balas ape yg aku cakap sebab kau kata aku malu haha memang malu pon >.< . Kau tak kasik bgtwu usin pasal kita sebab takut nanti dia fikir yg bukan2, yela an kowg kawan baik. Last2 aku yg sangkut kat kau. Setiap malam kau akan call aku, pastu bila nak off kau akan ckp tiga perkataan tu. Aku rindu suara kau, gelak kau...

Aku gelodeh2 fb kau dan tag pic kau. Aku suka sangat pic yg kau duduk kat atas motor tu. Smart sangat pemandangannye pon cantik, at tepi laut an. Aku ingat lagi, time tu kau pakai baju warne kuning. Aku swoh kau pakai pic tu buat DP, kau pon buat ikut kemahuan aku. Smart sangat ! Tak lama tu kau ajak jumpa hujung minggu ni. Kau balik pon sebab kau nak tolong ayah, pak cik ngn nenek at kebun, kau kesian at dyowg. Tersentuh hati aku dengar kau cakap cmtu. Baiknye dia ni.

Aku suka tanya soalan ni kalau couple. Hisap rokok tak ?? hehe aku twu dia memang smoker. Nasib baik kau jawab jujur yg kau ni memang hisap rokok. Kau cakap sebelum umur kau 40 kau try nak berhenti agak2 law ade anak nnt haha ayt kau tak leyh bla. Comel je kau cakap ade guruh, kau takut haha ngalahkan aku je.

July 12, 2011
Kau ajak aku main game haha namanye pool ?? tak pernah dengar pon, aku bukak linknye pon tak boleh bukak ntah apesal la an. Last2 kau main sorang haha kesian padan muka. Tak jeles pon aku sebab tak dapat main game tu.

July 13, 2011
Sengal ke kite ? haha ade fb sendiri tapi on9 an fb org lain. Kau jadi fazlynn, aku jadi faiq. Kau gelakkan an sebab kat fb aku yg tgh on9 2 3 ketul je, haha mane taknya aku on an chat utk kau je, yg lain aku offchat sebab nnt kalau on ntah sape2 je chat. Malas nak layan lagi pown nanti kacau daun je haha. Tak lama tu ade mmber aku tanye homework plak daa, da tak pasal2 kau yg balas an chat dia. Aku malas aku just swoh nnt aku anto mesej je at dia. Aku ni memang kaunter pertanyaan keje sek. Kau boleh ckp at aku, dengar ke cikgu ckp ? an asyik tido je dalam kelas. Haha cehh siot je.

Aku tak kasik kau gelodeh pic2 aku haha kau kata hilang seri sebab aku pakai tudung tutup dahi, hahh ? rasenya takde la tutup. Ahh entah la, kau pon swoh aku masukkan pic baru sebab kau nak tengok. Aku ckp tak sempat, ag pown pipi aku time tu memang tembam habis r an haha.

July 14, 2011
Kesian kau time ni, dwet kau kene amik ngn bank huhu. Aku ade swoh kau tgk blog aku, law nak tgk just g at info je. Time ni perut kau sebu, sian kau da la nga pening so aku swoh la g rehat. Lain yg disuruh lain pulak yg dia cakap. I love u plak daa. Kau kata nak buat something yg special tapi tak twu ape. Aku tak kesah ape barang yg kau nak bagi, kau tak kasik pon takpe sebab aku twu kau banyak nak kene pakai duit. Da la kau tu ketua rumah takpe la simpan jela duit tu utk bende lain yg lagi penting daripada aku ni. Aku tak nak nyusahkan kau :)

Aku ade cakap yg aku nak sambung belajar ag lepas SPM. Aku jugak ade ckp sanggup ke org tu tunggu ?? kau cakap kau sanggup sebab memang tu pon yg kau nak aku buat iaitu sambung belajar, tu sebab kau bising kalau aku ni malas2 an. Sebab kau takut aku akan menyesal sebab tak belajar betul2 mulai dari sekarang. Kau swoh aku fokus bila dalam kelas jgn asyik nak tido je.

Kau tengok blog aku, kau terharu sebab post2 yg aku buat pasal kau. Tema ngn warne blog aku same mcm blog kau dulu. Hitam ngn oren tapi skunk aku da ubah blog ni. Mula2 kau ingat yg kau bukak tu blog kau tapi pada hal blog aku, blog kau da lama terkubur sebab da lama tak setting kau ckp. Kau baca post yg aku tulis pasal kau ahha kau kata tak aci sebab aku guna ayat kau. Ok sorry beb da post da pon haha.

Hahh yg ni tak leyh bla, kau ckp kau syg aku, kau cakap kau ase bertuah sebab dapat aku. Kau jugak ckp buat mase ni aku blom ag buat kau rase sakit hati. Kau rase okay dengan aku kau nak ckp tapi kau susah nak luah an. Aigoo~ payah2 haha. Kau kata yg paling best kau tgk aku ni tak sombong ngn kau walaupun mulanya kita baru je kenal. Tapi aku layan kau okay je. Malamnye pulak aku post at wall kau lagu " CINTA MUKA BUKU by Najwa Latif ". Sebiji kowt lagu ni pasal kita haha.

July 15, 2011
Hujan. Kau tak dapat nak balik sebab esoknya ari Sabtu kite nak jumpa an. Nampak gayanye tangguh minggu depan. Sedih je rase tapi takpe la aku pon tak kasik kau balik hujan2 ni naik motor, bahaya okay. Ari Jumaat balik sek memang aku masuk bilik tido, pukul 3 baru bangun solat. Tapi aritu kau tepon aku banyak kali sebab nak kejut an aku bangun nak swoh aku solat cepat2. Hehe tapi aku tido balik, kau call lagi aku cakap jap lagi. Kau call lagi swoh bangun, okay dengan malasnye bangun la g solat. 

Malamnye ade kenduri at uma atok aku, org tengah2 bace tu aku masuk bilik amik gambar gune web cam. Sebab kau kata sebagai ganti kite tak dapat jumpa esok, tu yg kau swoh upload gambar, time tu pon kau ade upload gambar kau jugak. Tajuk gambar ni aku tulis I'm Yours. Sebab aku milik kau time tu ahha ramai jugak like. Gambar ni pon kau amik an, kau ade cakap yg gambar ni kau buat wallpaper at hp kau tu. Pastu kau ade cter at aku yg kawan kau ade bukak hp kau, dia kata gambar ni comel. Gambar ni kau download sendiri at fb, gambar yg lagi 1 aku sent tu pon sebab kau mintak.



I'm yours ? hurmm


July 16, 2011
Kau cakap kau rindu aku, me too !  Rindu kau sangat. Time ni budak2 ni g Kluang tapi tak ajak aku, it's okay tengah gadoh kowt time tu takkan la nak bawak aku. T kang jadi mcm lain je bila aku ade. Kau kesian kat aku sebab kene tinggal, kau cakap kau nak bawak aku minggu depan alang2 lepas balik dari kelas tambahan. Insyallah jika keadaan mengizinkan, tapi tak jadi g pon sebab tak sempat. K takpe.

July 20, 2011
Terkejut aku bila kau chat swoh g solat maghrib, ahha aku tak perasan plak yg kau tengah on9. K g la solat same2 jugak.

July 22, 2011
Kau nga menyirap time ni sebab duit pt tak keluar ag, keadaan kau memang da terdesak gila da . Takde duit, siannya aku tgk kau.  Aku swoh kau mintak at ayah kau tapi kau malu, kau nak tunggu 2 3 ari lagi dia baru nak bank in kan. Aku tanya kat uma kau ade makanan ape je, pastu kau cakap tinggal beras, kicap, 4 biji telur, sos, gula, garam, teh, kentang, bawang ag sebiji dua yg biasanya tahan untuk sehari dua je. Ya Allah kau twu tak time ni aku memang gelak je taw, yela ni je yg tinggal ? rupa-rupanya kau serius memang ni realiti tinggal tu makanan yg ade. Kesian sangat aku dengar kau cakap cmtu. Sedih pon ade. Aku swoh kau cakap at budak2 at uma kau tu makan at luar, biar makanan yg tinggal tu utk kau sowg je. Jgn bagi dyowg ! haha tapi tak patut aku ni swoh buat cmtu, yela kau an ketua takkan kau nak budak2 at uma tu mati kelaparan pulak an.

Dan paling menyakitkan hati kau cakap apabila si pemiutang mula mencari si penghutang kerana mereka merasa si penghutang tgh berkepul duit dalam dompetnya. Haha ayat kau yg ni tak leyh bla la seyhh haha aku asyik ketawa je bila bace byk kali.

July 23, 2011
Kau tension, siannye kau. Sabar okay, aku nasihatkan kau supaya takyah fikir sangat t makin menjadi-jadi pening kau tu.  Kau suruh aku kejutkan kau esok pagi, tiap2 pagi aku selalu kejutkan kau. Tak pernah miss, pukul 6 mesti aku missed call kau sampai la kau akan hantar mesej yg mengatakan kau da bangun. Aku kejut bukannya ape nak swoh kau bangun pagi g solat subuh. Nanti kang takut terlajak bangun kang tak sempat pulak kau nak solat subuh.

Ni ari first time kite jumpa. Kau bgwtu aku yg kau da sampai sini, aku terkejut bila kau bgtwu yg kau balik sekejap je nak jumpa aku pastu twos balik Melaka balik. Kau pon tak sempat nak singgah kampung kejap sebab kau kata ade hal. Perghh sanggup kau ek, tapi aku kesian at kau mesti penat bawak motor dari sane ke sini. Kau tunggu aku dekat jalan yg nak mengala ke taman renggam jaya. Aku tak perasan kau, sampai aku terlajak sikit haha kau g dekat ngn aku. Ayat pertama yg keluar dari mulut kau adalah Assalamualaikum.. Aku jawab la salam kau, tapi time tu kau nak hisap rokok, habis asapnye masuk hidung aku, da la aku ni memang tak suka bau asap. Kau twu tak ? setiap kali aku lalu jalan ni mesti aku teringat yg kau tunggu at situ. Sampai cmni sekali aku an ya Allah, teruknya.

Kat taman plak time tu muka aku ngadap matahari, kau pulak belakang kan matahari so yg kene panasnye aku la an. Kau suruh duduk atas jalan kat bawah sebelah motor tu, lindung sikit dari panas tapi aku degil aku tak nak. Aku duduk jela atas motor aku tu yg kau diri je. Haha rambut kau pendek time tu, mmg skema la an mcm yg kau ckp. Kau keluarkan pulak kotak rokok, ishh ishh geramnya aku mcm nak rampas rokok dia tu an buang dalam tong sampah kat tepi tu haha bior padan muka tapi aku baru je nak amik dye da tarik dulu tangan dia. Kau da nak balik, kau dekat dengan aku, aku tak pandang pon muka kau. Kau cakap kau syg sgt kat aku, aku senyum je dengar. Dekat mesej baru aku balas ape yg kau cakap. 

July 31, 2011
Kali kedua jumpa, kau twu tak lama sangat aku tunggu kau ?? kau tahu berapa jam ? 1 jam weyhh lama sangat, aku da mcm org ape dok at buai tu tunggu kau dtg. Sabar sangat aku tunggu kau time tu kau twu tak. Nasib baik la ade member teman. Pukul 6 aku da kene balik tapi batang hidung kau pon tak muncul2. Time  tu aku da nak gerak balik baru kau call tanya aku kat ne, k aku patah balik g taman cari kau. Jangan marah la an kalau muka memang ketat giler r time jumpa kau, lama gile kot aku tunggu. Rupa-rupanya kau teman an member kau pastu kau g beli topap ngn krim aku tu. Dalam keadaan kau yg lambat datang tu kau sempat jugak beli an barang utk aku, tak jadi terus aku nak marah kau. Sorry la menyusahkan kau dan terima kasih ye ermm weyhh aku nak bgtwu yg krim tu aku tak habis pakai lagi haha :)

Kau tak suka aku pakai shawl ngn tudung syria sebab kau kata kalau aku pakai muka aku nampak tembam. So kau suruh aku pakai tudung biasa je. Aku tak sempat time tu, tu yg aku main sarung je pakai. Tapi tak pernah sekali pon aku jumpa kau pakai tudung biasa sebab aku malas nak gosok.

August 10, 2011
Aku ngadu kat kau yg aku mcm nak hentak je kepala kat dinding sebab belajar add math tak faham2. Kau banyak nasihat an kat aku, cari la part yg boleh score, jgn putus asa, cuba la dulu. Kau suruh aku buktikan dekat kau yg aku boleh score semua sebab kau cakap aku kira ag pandai dari kau. Tapi aku tak mampu. Time ni kite da sebulan couple.

August 13, 2011
Boleh kau tanya aku puasa ke tidak, eh eh mamat ni haha. Kau geram dgn game baru kau tu, sampai mcm da tak leyh bawak laptop kau tu. Lambat kau balas chat, rupa-rupanya angkat kain. Comel je bila kau cakap kau angkat kain haha yela an org bujang. Aku tak kasik kau twos longgok, aku swoh kau lipat time tu jgk. Haha lagi comel dengar kau cakap tengah lipat kain la ni. Orang laki kalau buat kerje2 cmni bagi aku comel haha sebab ape? dia pandai berdikari, kalau dok uma mak jugak yg angkat kain, lipat kain.

August 16, 2011
Aku tak berapa ingat yg ni pasal ape yg pasti time ni aku merajuk dengan kau. Kau mesej mintak maaf pon aku tak reply. Malam tu kau chat aku, tanye majok ke ? aku memang takde mood time tu. Pastu kau kata kau takut, ni la yg buat kau takut. Amende ntah yg ditakutnye, kau kata kau rase gementar dan tak tentu arah je. Aku maafkan kau. Kau berterima kasih kat aku sebab sudi terima kau, maafkan kau dan kau mintak maaf at aku sebab kau da banyak nyusahkan aku. Aku geram sangat, aku cakap la sebab aku sayang la aku maafkan kau terima kau.

Kau ade ckp yg kau rase kau da cuba utk syg dan buat apa yg terbaik utk semua yg ade at sekeliling kau, tapi kau tak pernah berjaya dan kau rase hidup kau mcm tunggang-langgang. Kau tanya kenape, kau rase bimbang giler tanpa kau twu sebab dia. Kau ade cter yg kau ade mimpi, kau ingat lagi tak ?? kau cter at aku, panjang sangat tapi aku tetap bace sampai habis. Kau tak twu ape makna mimpi tu yg pasti kau ade cakap kat aku yg kengkadang mimpi kau tu kebanyakannya betul tu yg kau risau. Dan aku takut jugak budak perempuan yg kau tinggalkan kat bawah pokok tu adalah aku walaupon sebenarnya bukan. Kau ckp kau menyesal tinggalkan budak tu sebab nak kejar masa lampau. Kau twu tak ? bila aku dengar perkataan tinggalkan, sejak tu aku rase takut sangat weyh. Paling aku takut kau akan tinggalkan aku.

August 20, 2011
Time ni la perangai kau da berubah. Aku ade post at wall kau tapi yg komennye perempuan sesat ntah mane la aku tak kenal, bila aku tanye kau kenal ke tidak kau kata ntah. Bila aku bukak fb kau, tgk at inbox perghh madah la syialll korang ni. Memang terus nangis aku bace pada hal kau baru je friend ngn budak tu. Perghh memang sakit hati giler la aku an, lagi sikit je nak batal puasa. Bila aku swoh kau bace 1 link ni, kata kata ngarut la ape la. Mcm2 alasan kau bagi at aku. Aku dapat rase yg kau da berubah, aku nak kau yg dulu. Bile bukak fb kau sakit jiwa betul bila aku tgk kau chat ngn perempuan2 yg err cibetttt...

Da la perempuan tu buat aku sakit hati dengan ayat2 dia kat inbox kau, pastu lagi mau add aku an. Gila la syial, sampai sekarang aku tak app dia dan request dia pon aku hide. Gedik nak mampus!

September 2, 2011
Complicated ? yes ! kita da tak mcm dulu, kau bukan org yg aku kenal mcm dulu lagi. Kau da berubah sangat. Aku tahu kau ade cakap yg kau sayangkan dia lagi, yg kau tunggu dia lagi. Da empat taon korang kenal. Tapi rase syg kau kat aku da takde lagi, mcm yg pernah kau cakap kat aku. Syg tu boleh berubah-ubah, 1 minit je da boleh suka tapi mungkin sampai mati mengambil masa yg lama nak lupakan seseorang tu kan ?? aku nangis lagi sebab bende yg aku takut da terjadi. Aku demam time ni perghh memang ag susah r an nak terima hakikat. Tak lama pon hubungan kita, hanya 1 bulan 3 minggu 2 hari. Kita da putus :(

October 14, 2011
Arini birthday aku, aku tak dapat nak sambut dengan kau okay aku memang terasa sedih. Berterima kasih kat kau sangat sebab sudi jgk on an hp sebab kau kata kau da tak guna maxis sangat. Aku call kau, sebab aku ade ckp satu hari nanti aku akan maafkan kau dan malam tu aku call maafkan kau. Terharu sangat sebab dapat dengar jugak suara kau setelah beberapa bulan tak contact, rindu...terima kasih jgk sebab sekurang-kurangnya kau ade jgk wish at aku walaupon dlm tepon je tapi tak lama hanya 42 saat je. Sebenarnya aku banyak sangat nak ckp dengan kau tapi tak terkeluar pon, rasa menyesal pon ade tapi nak buat cmne da tak boleh nak ckp. Kau twu tak ? aku menggigil mase nak buka suara tapi aku teruskan jugak cakap. Rase mcm nak ulang balik je nak ckp ngn kau tapi mcm la boleh an.

October 22, 2011
Aku tak twu nape mood kau pagi tu, tiba2 chat aku. Da bual tu ini, tetiba kau swoh aku g berjoging la, cabut rumput ke ni tidak dok membesarkan badan je. Hahh ? kau ckp aku gemuk ciss siot je. Nampak aku pon tak lagi da. Haha aku ckp r mmg da gemuk, kau ckp aku selekeh ? -..- kau  swoh aku mantain law tak t kene darah tinggi. Aku ckp r aku nak diet seminggu tu tapi kau tak percaya. Kau ckp takde perubahan pon diet ke tak same je. Aku ckp la aku nak kurus dan kau ckp I wanna see. Hahh okay okay dtg jumpa aku tengok sendiri, boleh ? Tapi tak mungkin la dpt jumpa kau lagi last aku nampak kau pon time bulan puasa kau balik kg beli kuih at kedai. Yang tak leyh bla nye kau ckp aku jenis bonzai ? takkan ade perubahan punya perghhh sentap hati dengar.

Usin ade bgtwu, time tu dye gelodeh laptop kau time kau tido, dia kata ade gambar aku dekat folder Fazlynn, tapi aku tak twu la betul ke tak. Dia pakai baju putih ? kalau tak silap aku gambar aku yg ade at kau baju pink ngn biru je, maybe org lain kowt ahh entah la. Tapi tak twu la gambar aku still ade lagi at kau ke tidak an, takpe la kalau kau nak delete. Kau ade simpan gambar aku tapi aku ? 1 gambar kau pon takde. Gambar kau yg aku tag at fb semuanya kau padam bila kau padam sah2 la gambar yg aku tag tu da takde lagi an. Gambar kau yg dulu ade at lappy aku ni aku da terpadam. Ermm takpe la.

Lepas kite putus kau pernah ade cakap yg kau ade syg lagi at aku tapi kau syg dia jugak. Cmne tu an, syg 2 org pada satu masa yg same ? hahh susah kan nak terima. Kalau kita balik lagi pon kau cakap nanti hati aku makin sakit so baik kita mcm ni jela. Syera ade cerita dia yg kau syg tu ade berdoa supaya satu ari nanti akan ade perempauan yg akan buat kau lupa at dia. Ntah la aku tak faham la dengan kau ni. Dulu kau ckp lain sekarang kau ckp lain. Janji mana yg kau terikat ni pon aku tak twu la. Selama aku kenal kau, aku banyak sangat bersabar dgn kau, tanpa kau sedar jugak aku banyak menangis pasal kau. Aku selalu berdoa supaya Allah tetap an hati kau, supaya hati kau tu terbukak balik utk aku. Tapi semua tu ketentuan-Nya, kita tak tahu an ape akan jadi akan datang. Aku tak nak berharap lagi weyh nanti hati aku yg sakit baik aku diam kan je :) 

Hati kau keliru, kau pernah cakap kalau kau couple pon paling lama bertahan dlm sebulan. Yang tu la paling aku takut. Kau cakap diri kau jahat, kejam dan semuanya la terhadap aku. Tapi aku tak pernah fikir kau cmtu, aku twu kau baik orgnye. Aku twu perasaan kau cmne takpe aku faham. Penat kau cuba utk buat aku lupakan kau tapi aku tak boleh, jgn paksa aku buat semua tu weyh aku tak nak. Jujur kan aku ? sejak kite putus aku tak pernah langsung on an fb kau. Terniat jgk at hati nak bukak tapi aku rase serba salah dan takut, terus aku tak jadi nak buat. Aku selalu stalk fb kau, ape kau buat, ape kau komen, sape friend kau, semua aku twu.

Sakit sangat hati bila aku dapat twu kau buat aku cmni sebab kau nak lupakan dia je, tu sebab kau couple ? Daripada awal kau bgtwu aku an senang, takde la aku jadi cmni. Terima kasih sangat kau sempat buat aku bahagia walaupon tak lama. Aku tak twu nak terangkan perasaan aku ni cmne tapi yg pasti aku sayangkan kau lagi. Tu sebab la aku buat post ni, sebab dgn hanya menaip je yg membuatkan hati aku terasa lebih tenang sorry kalau aku buat cmni. Teringat kat kau je nape susah sgt hahh aku nak lupakan kau ? aku da cuba byk kali tapi tetap jgk tak boleh weyhh. Kalau nampak kau on9, aku nak sangat tegur kau tapi aku tak reti err -.-'

Kau nak twu tak ? setiap kali kau balik kg, aku nak sangat jumpa kau walaupun Usin bgtwu lambat at aku yg kau ade at kg. Sebab aku da twu sendiri yg kau ade at sini. Cmne aku leyh twu ? kalau tak nampak kau on9, aku da rase tup tup nanti Usin bgtwu yg kau ade at sini. Hahh betulkan tekaan aku. Hurmm lagi pon kau pernah ckp, buat ape jumpa ? okay aku twu kalau aku jumpa kau pon mcm la kata-kata yg aku nak ckp at kau tu terkeluar. Takkan punya sah-sah aku akan bisu depan kau, tapi salah ke law kite jumpa ? okay abaikan bende ni. Hurmm kebanyakan post yg kat blog ni semua pasal kau, law rajin gelodeh la sendiri walaupun aku twu kau anggap bende ni da tak penting. Okay takpe tak kesah.




Aku belajar melupakan seseorang yg melupakan aku...
Aku belajar memaafkan semua orang yg menyakiti aku...
Aku belajar untuk menjadi yg terbaik utk orang yg aku sayangi...
tetapi, sesuatu yg tak bisa aku pelajari iaitu
harus belajar TERSENYUM disaat org yg aku sayangi MENYAYANGI org lain :')



mood : kau tak kejam, kau tak jahat. Aku boleh suka org tapi aku masih tak boleh nak syg org sebab aku syg kau. Kalau sanggup tunggu, aku tunggu kau walaupun kau tak kasik sebenarnya, aku twu tu. Okay, aku memang degil org da buat aku cmni pon aku tetap keras kepala. Jangan risau, aku da terima hakikat. Jaga diri kau baik2, jgn tension2 aku twu kau selalu tension so rehat byk2 okay ? :)





























-Past- | -New-